Tryckservice

Tryck

Trycktekniker och förädling av reklamprodukter på allbranded.se


För att ditt reklambudskap ska förmedlas på ett optimalt sätt är det viktigt att din logotyp är perfekt tryckt på ditt reklammedel. En originell reklamprodukt – till skillnad från tråkiga massprodukter – som förknippas med din företagslogotyp skapar odelad uppmärksamhet hos mottagaren och säkerställer därmed att minnet dröjer sig kvar länge. Av den anledningen har du möjlighet att skräddarsy dina reklamprodukter på allbranded.se – och det är både enkelt och bekvämt. Imponera på dina kunder, medarbetare och affärspartners med unika reklammedel och giveaways.


allbranded.se erbjuder flera alternativ för förädling och tryck, där användningen av vektorgrafik spelar en stor roll:


INFORMATION TILL VEKTORGRAFIK

För att leva upp till allbranded.se’s kvalitetsnivå använder vi oss bara av högupplösta vektorer i vår tryckningsprocess. En vektorgrafik är uppbyggd utav linjer, bågar och ytor, som ordagrant kan förklaras matematiskt. Motsatsen till vektorgrafik är rastergrafik, där vektorer har följande fördelar:
• De kan förstoras, förminskas, trycks ihop eller dras isär utan att försämra kvalitén. Filstorleken är mindre.
• Linjernas, bågarnas och ytornas egenskaper kvarstår och kan förändras i efterhand.

Exempel på vektorformat:
• Encapsulated Postscript (EPS)
• Portable Document Format (PDF)
• Adobe Illustrator (AI)
Ej vektoriserade filer är t.ex. jpg, png, tiff, gif

Vår service för 250 SEK Netto
Var vänlig och skicka dina filer i de ovan nämnda vektorformat till oss, så att dina önskade produkter kan produceras i hög kvalitet. Om ni inte har möjlighet att göra detta kan ni beställa grafiken här på allbranded.se till en kostnad av 250 SEK Netto.
Vid fler frågor eller funderingar kan du höra av dig till vår kundtjänst. Ring oss på +46 8 446 863 01 eller maila oss till kundservice@allbranded.se.

SILKSCREENTRYCK PÅ REKLAMMEDEL

Silkscreentryck är en tryckteknik där tryckmönstret på ett enkelt sätt trycks på profilproduktens tryckyta. Färgen trycks med hjälp av en väv på materialet. Silkscreentryck är den standardmetod som används för att trycka exempelvis nyckelband och textil.

SUBLIMATIONSTRYCK/TERMOTRYCK/FOTOTRYCK PÅ PROFILPRODUKTER

Vid sublimationstryck, även kallat termotryck eller fototryck, överförs färg till reklammedlets yta med hjälp av hög värme. Därmed kan du förse dina reklamprodukter med exaktare mönster och foton som gör din personliga presentreklam tydligare. Sublimationstryck kan endast tryckas på platta ytor och används mestadels på polyester. Tack vare den särskilda metoden kan du välja mellan många olika färger.

TAMPOTRYCK PÅ PROFILPRODUKTER

Det speciella med tampotryck är att designen trycks på reklamprodukten med hjälp av en så kallad tampon – en sorts stämpel. Dessutom är tampotryck den för närvarande billigaste och kanske mest funktionella trycktekniken för din personliga reklam. Fördelen med den här trycktekniken är att man kan trycka även runda ytor, som till exempel muggar.

PROFILPRODUKTER MED VÄV

En annan metod man kan använda sig av är att låta väva eller brodera in logotypen i textil. Fördelarna med denna metod är den långa hållbarheten och höga kvaliteten. Metoden fungerar endast på textil och och väv med få färger och stora logotyper. Broderi används oftast på reklamprodukter som nyckelband, pikétröjor och T-shirts.

PRÄGLING PÅ PROFILPRODUKTER

Prägling kännetecknas av att tryckmönstret stämplas direkt på profilprodukten och sticker ut på insidan. Tack vare präglingen får reklambudskapet lång hållbarhet. Det är inte alla reklamprodukter som lämpar sig för prägling. Prägling används vanligen på reklamprodukter av textil, tyg och skinn samt plastprodukter.

DOMING PÅ PROFILPRODUKTER

Doming är en ny sorts beläggning för reklammedel. Vid doming försöker man uppnå motsatsen till den effekt man får vid prägling – nämligen att reklambudskapet står ut från ytan tack vare en beläggning och därmed får maximal uppmärksamhet. Doming av reklamprodukter kännetecknas av mycket hög kvalitet.

GRAVERING OCH FRÄSNING AV PROFILPRODUKTER

Vid fräsning och gravering av reklammedel fräser man reklambudskapet direkt på reklammedlet. Därigenom får man fram en elegant effekt som får dina giveaways och merchandise-produkter att sticka ut från mängden. Fräsning och gravyr kan användas på hårda ytor som glas, porslin, metall och trä.


Andra varianter är lasergravyr på presentreklam, som till exempel Co2-lasergravyr som beroende på ytan kan vara mer lämplig.