Pennor

Inköpslista, brev eller kontrakt – Pennor är sanna skriv-hjältar. Den omtyckta kulspetspennan ledsagar sina användare i hemmet, på kontoret och på resande fot. Pennor är långlivade, okomplicerade och billiga. Perfekta förutsättningar för ett effektivt reklammedel. Vi svarar på de viktigaste frågorna rörande Sveriges mest omtycka profilprodukt.


Pennans reklameffekt

Hurdan är pennans reklameffekt?

Pennor innehar med råge den första platsen bland de mest omtyckta reklambärarna i Sverige. Varför? Kulspetspennor är väldigt mångsidiga – vad gäller bearbetning, material, pris och design. Med pennor tillgodoser ni de olika målgrupperna och deras behov. Dessutom: Kulspetspennor är vardagsföremål som vid motsvarande kvalitet kan användas många år, privat som yrkesmässigt. Kulspetspennor är effektiva, har stor räckvidd och är framför allt långlivade reklammedel – och detta till ett lågt pris. Den stora reklameffekten bekräftas av en studie från ASI (Advertising Specialty Institute). Studien belägger att en enda kulspetspenna under sin levnadscykel genererar hela otroliga 5615 blickkontakter på loggan och reklambudskapet. GWW har i en annan studie fastställt att reklamkulspetspennan används 6 gånger per dag. Det är 6 reklamkontakter – varje dag.

Hur använder jag kulspetspennor med tryckt logga som profilprodukt?

Användningsområdena för reklampennor är mångfaldiga. Billiga kulspetspennor är paradexempel på effektiva ströartiklar på mässor eller tillställningar. Dela ut er individualiserade kulspetspenna som en typ av visitkort. Även på kontoret till era medarbetare, i möteslokaler eller hos affärspartners. Likaså peppar ni upp försändelser med en kulspetspenna. Ädla varianter lämpar sig utmärkt som uppskattning gentemot mångåriga medarbetare, affärspartners och kunder. Ge bort en utvald kulspetspenna personligen. Därmed höjer ni effekten av ert reklambudskap.

När bör reklamkulspetspennor skänkas?

Skrivdon med logga är ett säsongsoberoende reklammedel. Omtyckta tillfällen för en present är mässor, tillställningar, seminarier och affärsterminer. Dela ut er reklampenna till potentiella kunder och partners eller ge dem som present vid möten. Så med hamnar ert företag i mottagarens minne. Reklampennor är väldigt händiga. De passar i kuvert och i försändelseväskor. Ge bort er individuella reklampenna som add-on med en försändelse. Även er medarbetare glädjer sig över det praktiska skrivdonet. Vare sig ny kollega eller mångårig medarbetare – en förstklassig profilprodukt förmedlar respekt. Och stärker samarbetet. Kulspetspennor är väldigt långlivade. Använd den fördelen. Även om mottagaren använder produkten vid en senare tidpunkt så har reklambudskapet full effekt – och återkallar ert företag i minnet.

Hur länge verkar reklampennor?

Som diverse studier bekräftar, så stannar kulspetspennor i mottagarens ägo under en lång tid. Ca. en tredjedel anger att de fortfarande använder kulspetspennan 2 år efter mottagandet. Skriva brev, signera eller föra anteckningar – med varje grepp efter kulspetspennan uppstår en blickkontakt och en varaktig reklampåminnelse för ert företag.


Pennans produktegenskaper

I vilken priskategori kan kulspetspennor erhållas?

Kulspetspennor med tryck som öppnas med tryckknapp eller vridning hör till de mest prisvärda profilprodukterna. Genom de talrika blickkontakterna som pennorna utlöser så glänser denna reklambärare med en särskilt god kostnadseffektivitet i jämförelse med andra profilprodukter. I vår online-shop erhåller ni kulspetspennor för varje budget. Vi erbjuder billiga reklampennor för enbart några kronor. De lämpar sig idealt som giveaway. Dessutom hittar ni prisvärda märkeskulspetspennor från Prodir, Senator och Parker för enbart några hundralappar som lämpar sig perfekt som medarbetar- och kundpresent. Naturligtvis finns även dyrare kvalitetsmodeller inklusive värdefulla present-etuier, från hyllade brands som Charles Dickens eller Waterman.

Varför finns det så stora prisskillnader bland pennor?

Priset på pennan beror huvudsakligen på dess kvalitet. Inte alltid är dyrare lika med bättre. Dock ger priset en grov idé om reklampennas kvalitet. Ofta syns anledningen till en stor prisskillnad inte direkt. En andra blick lönar sig. Generellt så gäller: kulspetspennor är ett jämförelsevis billigt reklammedel. Prisfördelar skapas i och med de ofta stora mängderna. Grundpriset är lågt och till och vid komplicerade trycktekniker så är kulspetspennan en reklamartikel med oslagbar valuta för pengarna.

För vilken målgrupp ämnar sig kulspetspennor?

Alla använder pennor. Denna profilprodukt begränsar sig inte till någon målgrupp. Beakta material och bearbetning. En ekologiskt värdefull modell utav trä lovar mer framgång för en ”hållbar” reklamkampanj än ett exemplar av metall. I vilken bransch arbetar era adressater? Anpassa den praktiska extra-nyttan efter detta. Fatta beslut med utgångspunkt i er målgrupp och spridningen. Stamkunder och mångåriga affärspartners glädjer sig över kvalitativa värdefulla reklampennor med mjuk skrivkänsla. Därmed transporterar ni varaktighet, kvalitet och uppskattning. Fördela däremot billiga kulspetspenna som giveaway på mässor eller tillställningar till potentiella kunder. Även av den anledning att ni snabbt verkar präktig med ädla kulspetspenna som ströartiklar.

Vilka kulspetspennor är bra att använda på mässor?

Även på stora tillställningar är pennor omtyckta giveaways. Inte varje kulspetspenna lämpar sig som ströartikel. Billiga kulspetspennor är i regel ett bättre val än dyra kvalitetsprodukter. Men även för de prisvärda reklampennorna gäller: Ni måste visa upp ett minimimått av smak och kvalitet – enbart då uppstår positiva associationer med ert företag. Analysera er målgrupp. Den säger er hur dyr er märkesbudbärare faktiskt får vara och vilka krav som måste uppfyllas.

Vad ska jag beakta vid köp av reklampennor?

Beakta vid köpet av reklampennor produktkännetecknen: Tjockhet (tunn eller bred), bläckbehållaren (stor eller liten), dokumentäktheten (ja eller nej), komforten (storlek, vaddering), mekaniken (tryck- eller vridkulspetspenna) och sist men inte minst optiken (material, bearbetning). Dessutom viktigt: Ergonomin. Bläckpennan används gärna och länge om den ligger angenämt i handen, skriver bra och ger en klar skriftbild. Bläcket måste hålla ytterst länge så att kulspetspennan inte slängs bort efter en kort tid. I bästa fall väljer ni med avseende på er målgrupp. Beakta utöver det märket. Märkesprodukter från Prodir, Senator och Parker erbjuder ett stort sortiment och överför dess positiva image på ert företag. Beställ gärna ett provexemplar och övertyga er om pennans funktionalitet och form.

Hur fungerar kulspetspennor?

Kulspetspennor har en relativt enkel mekanik. Detta beror på de överskådliga antalet byggstenar: patronen och skalet. I bakgrunden samarbetar ett taggigt förtycksskal och ett taggig tryckskal. Grundprincipen fungerar på detta vis: Med ett tryck på fjädern så sätter tryckskalet förtryckskalet i rörelse. Denna vrider sig, puttar patronen till en skrivklar position och återvänder till ursprungsläget. Denna mekanik är nästan identisk i alla kulspetspennor. Skrivprocessen börjar och kulspetspatronen används. Patronen består av en bläckreservoar, spets och skrivkula. Spetsen på kulspetspatronen stänger bläckreservoaren bakåt och innehåller kulföringen. Glider skrivkulan över pappret, så vrider den sig. Vid varje vridning över pappret hämtar kulan bläck från reservoaren och placerar det på pappret. Dragningskraften sörjer för att bläcket ständigt flyter på. Därför går det bara att skriva med kulspetspennor när spetsen pekar neråt.

Vad utmärker kulspetspennor?

Experter pratar inte om bläck utan om bläckpasta. Bra bläckpasta har normen ISO 12757-2. Denna norm prövar dokumentäktheten på bläcket. Bläcket måste torka fort, får inte vara korrigerbart eller borttagbart, utan att lämna spår. Värdefullt bläck utmärker sig även med en angenäm skrivkänsla. Kunder använder bläckpennor gärna och ofta. Investeringen lönar sig.

Vad är fördelarna med en vridbar bläckpenna?

Den vridbara kulspetspennans patron puttas fram genom en elegant vridning av pennan. Den vridningen är ljudlös. Kulspetspennor med vridningsmekanism är väldigt kostbara. Med en snygg vridbar kulspetspenna bygger ni upp förtroende för ert företag. I vår shop hittar ni många värdefulla modeller, som förfogar över en komfortabel, långlivad och väldigt mjuk vrid-mekanik.

Hur fungerar kulspetspennor med tryckknapp?

En tryckknapp puttar ut patronen. Alla känner igen det typiska klicket. Efter ett kort klick är kulspetspennan användbar. Enklare går det inte. Av denna anledning är kulspetspennor med tryck så omtyckta skrivdon. Visste ni att allbranded.se till och med sätter tryck på den lilla tryckknappen? En kulspetspenna med tryckknapp erbjuder er otroligt mycket spelrum. Gestalta den 100% individuellt. Så med skiljer ni er från massan, väcker begär och stannar i era kunders medvetande.

Varför är syntetkulspetspennor så omtyckta?

Syntet är det billigaste materialet för skrivdon. Syntetkulspetspennor med er logga lämpar sig därför idealt som ströartikel på mässor och tillställningar, som grundutrustning på konferenser eller som kontorsmaterial. Generellt är syntet ett väldigt robust material. Det trotsar yttre påverkan och låter sig lätt rengöras vid behov. Syntet är inte lika med syntet. Optik och kvalitet varierar starkt. Därigenom varierar priset på produkterna. Pennor utav syntet definierar sig alltså inte enbart med en låg kostnad. Värdefulla pennor av syntet övertygar med en oklanderlig bearbetning och ett angenämt yttre. Dessa egenskaper gör värdefulla syntetpennor till en skrivaccessoar, som gärna och länge används av kunder och affärspartners och som genererar många blickkontakter med ert reklambudskap. Ta en titt på produktdetaljerna i webbshopen allbranded.se. Syntetpennor lämpar sig både som ströartiklar och som marknadsförande, samt som ädel reklampresent.

Vad är fördelarna med en värdefull metallpenna?

Metallpennor är reklambärare med kvalitetsgaranti. Den blanka, kalla ytan är inte bara ett optiskt highlight. Den sörjer också för ett angenämt yttre. Metallpennor ligger utmärk i handen på grund av sin vikt. Detta positiva intryck överförs på ert företag. Metallpennor är inte nödvändigtvis dyrare än syntetpennor. I webbshopen allbranded.se hittar ni ett stort urval till priset av enbart några kronor. Prisvärda metallpennor lämpar sig utmärkt som grundutrustning vid konferenser och seminarier, ädla varianter som reklampresenter för kunder, medarbetare och affärspartners. Mottagarna använder en ädel metalpenna för representativa ändamål. Deras reklambudskap njuter av stor uppmärksamhet och förnimms av många betraktare på samma gång.

Vad utmärker ekologiska pennor?

Vissa modeller av pennor i webbshopen allbranded.se lever upp till ekologiska aspekter. De produceras hållbart eller är gjorda utav ekologiskt skonsamt material som trä. Om er målgrupp har en känsla för hållbara produkter så träffar ni helt rätt med ekologiska pennor. Lägger mottagaren stor vikt vid miljöskydd? Följer företaget ett hållbarhetsprogram? Välj då en produkt av trä, ekologiskt syntetmaterial, återvunna PET-flaskor eller papper. Med en ekologisk kulspetspenna använder ni inte bara fördelarna av det billiga priset och den stora spridningsförmågan utan även hållbarhetens aktualitet i vårt samhälle.

Vilka penn-märken finns det?

Det finns talrika producenter. Ett stort sortiment erbjuds av Lamy, Montblanc eller Faber-Castell. Även märket Prodir glänser med ett stort produkturval. Prodir kulspetspennor produceras under strängaste kvalitetskontroller i Schweiz. Kvalitetsmärket övertygar med ett enormt urval av olika modeller och material. I reklambranschen är märket Senator precis lika känt. De internationella producenterna av profilprodukter vet vad som utmärker en bra kulspetspenna: mervärdet. Senator har ett stort urval av ovanliga kulspetspennor. Lyxsegmentet erbjuds av Waterman. Watermans pennor är värdefulla och eleganta. Vid tillverkningen blir de mest ädla materialen använda. Precis lika exklusiv är Charles Dickens pennor. En attraktiv estetik och en hög kvalitet fullkomnar kulspetspennornas funktionella originalitet perfekt. På denna positiva egenskap satsar även Parker. Parker-pennor utmärker sig genom sin tidlösa design.

Lönar sig köpet av en lyxig kulspetspenna?

Det beror på målgruppen och intentionen bakom ert reklammedel. För stor spridning på mässor är premium-pennor olämpliga. De ädla modellerna ämnar sig utmärkt som speciella presenter för mångåriga medarbetare, trogna kunder och affärspartners. Märkeskulspetspennornas kvalitet är klanderfri, designen unik. Med profilproduktens exklusivitet uppskattar ni presentmottagarens solidaritet. Och profiterar långfristigt av en positiv relation till ert företag.

I vilka färger kan kulspetspennor beställas?

På färgfronten råder mångfald. I webbshopen allbranded.se finns modellerna av pennorna i olika färger. Skulle ni sakna någon färg, så be oss gärna om en specialbeställning. Med nöje tillämpar vi er önskade färg.

Kan kulspetspennor vara hållbara?

Vissa kulspetspennor i webbshopen allbranded.se är hållbara. Det finns otaliga hållbarhetsindicier, vilka kategoriserar kulspetspennor. Naturligtvis måste inte alla vara uppfyllda. Vissa modeller beaktar hållbar handel i produktionen, andra satsar på ekologiska material som trä, ekologiskt syntetmaterial, återvunna PET-flaskor eller papper. Hållbara kulspetspennor lämpar sig som profilprodukter för kunder med högt miljömedvetande. Det är hälsokostaffärer och företag ur energibranschen. Men även företag som integrerar hållbarhet i arbetsvardags vid sidan av sin grundbusiness. Lika mångsidiga är de tillfällen då ekologiska kulspetspennor kan tas i bruk. Som giveaways på mässor, som tillbehör vid försändelser eller som uppmärksamhet vid den personliga kundkontakten. Tryckt med er logga skapar den billiga profilprodukten talrika blickkontakter med ert reklambudskap. Det stora urvalet av reklampennor utav hållbart material i webbshopen allbranded.se låter inga önskningar förbli ouppfyllda. Hör gärna av dig till oss för mer information, vi rådgör med er i vilken grad varje enskild produkt kan återvinnas. Ett tips i förväg: Satsa på kvalitet. En långlivad produkt skonar resurserna.

Vad betyder ergonomi?

Med en ergonomisk kulspetspenna skriver era kunder enklare och bekvämare. Pennan ligger bra i handen, lämnar inga tryck efter sig på fingrarna och ger ifrån sig färg redan vid ett lätt tryck på pappret. Tack vare det låga kraftuppbådet använder era kunder en ergonomisk penna gärna och länge – ert reklambudskap är alltid närvarande. Avgörande för ergonomiska kulspetspennor är deras uppbyggnad. Ett så mjukt fingerbeslag som möjligt och en fingervänlig trekantsform sörjer för ett angenämt grepp och en lugn skrivkänsla. En tung penna låter sig enklare föras över pappret än en lätt. Ergonomiska pennor ger framför allt människor med en begränsad finmotorik fördelar.

Hur kan reklampennor förpackas?

I webbshoppen allbranded.se hittar du talrika modeller på kulspetspennor som levereras med snygga förpackningar. Spela ringen roll om läderetui, mapp eller presentlåda. En ädel förpackning ger din profilprodukt effektfull uppmärksamhet. Förse förpackningen med din logotyp. Så ser mottagaren denn direkt.


Pennans tryckegenskaper

På vilka ställen kan kulspetspennor betryckas?

Principiellt trycker vi kulspetspennor med tryck- och vridöppning var som helst. Omtyckta plaster för tryck är skaftet och klämman. Vi rekommenderar dessa ställen då de sticker ut. Uppmärksamhetsstarkt är även ett tryck runt hela pennan. Tryckknappen lämpar sig för mindre och deskreta budskap. Tex. loggan eller en pregnant slogan. Gärna gör vi er reklambudbärare personlig helt efter era föreställningar inom ramen för en specialproduktion.

Vilka reklambudskap fungerar?

Kulspetspennor erbjuder plats för ett reklambudskap på flera ställen. Vid sidan av loggan eller företagsnamnet i företagsdesign hittar även korta slogans sin plats. Koncentrera er på det väsentliga. Möjligtvis en webbadress? Gärna rådgör vi med er rörande ert personliga reklambudskap.

Med vilken tryckteknik kan kulspetspennor betryckas?

För varje material erbjuder allbranded.se den passande förädlingstekniken. För varje tryckteknik har sina särskilda styrkor. Tampongtrycket är ett indirekt, väldigt vanligt förfarande för kulspetspennor. En elastisk trycktampong fångar upp färg och överför den på ytan som ska tryckas – likt en stämpel. Trycktekniken placerar er mall även på kulspetspennans vanliga, starkt böjda yta. Ren, findelad och flerfärgad. Seritrycket trycker ert reklambudskap direkt på kulspetspennan. Ett tunt stålband trycker ut färgen jämnt genom en finmaskig sil. Och detta på begäran runt hela pennan. Färgfästet är väldigt jämt och skarpt i konturerna. Om ni vill förädla särskilt ädla kulspetspennor så rekommenderar vi lasergravering eller prägling. Lasertekniken möjliggör utomordentligt fina och precisa bearbetningsmöjligheter. Millimeterprecist överförs det översta skiktet på ytan. En prägling eller en gravering fäster er logga eller slogan varaktigt på kulspetspennan. Resultatet är diskret, värdefullt och kännbart. Dessa exklusiva förädlingstekniker betonar er uppskattande reklampresent helt perfekt. Ni önskar en annorlunda teknik? Ta kontakt med oss och dela med er om era föreställningar. En specialproduktion ledsagas från början till slut.

Hur individualiseras pennor i webbshopen allbranded.se?

På dessa produktsidor är en online-konfiguration integrerad, med vilken ni kan bestämma färg, reklamplacering, tryckposition, tryckyta och mängd. Styck- och totalpris visas omedelbart. Är er önskade placering eller färg inte tillgänglig, skapar vi gärna en specialproduktion.

Går det att beställa provexemplar?

Gärna skickar vi er ett provexemplar av er reklampenna. Beställ ett provexemplar online eller kontakta oss personligen. Ifall ni anslutande önskar genomföra en massproduktion så debiterar vi er självklart inte för provexemplaret.

Producerar allbranded.se även specialbeställningar?

Skräddarsydda specialproduktioner är naturligtvis möjliga. Välj färg, material och optik för produkten i enlighet med er corporate design. Med utgångspunkt i era idéer och vår expertis utvecklar vi en detaljerad illustration av er framtida profilprodukt. Vi tillgodoser gärna era önskningar om ändring. Om ni är nöjda med allt, så skickar vi er gärna ett provexemplar så att ni kan pröva kvaliteten, reklamplaceringen och den fysiska känslan. Motsvarar profilprodukten de tidigare fastlagda förväntningarna så går den ut i massproduktion.


Beställning och leverans av pennor

Kan pennor beställas i små mängder?

Ni kan beställa pennor med er logga i små mängder i webbshopen allbranded.se. Trots det så behöver vi även vad gäller dessa profilprodukter en minimimängd. De angivna stycketalen är vår fixerade mängd – när den fixerade mängden uppnås så reduceras automatiskt priset per penna.

Går det att skicka pennan med expressförsändelse om den behövs väldigt snabbt?

En snabb leverans är en av våra viktigaste service-budord. Information över de exakta försändelsetiderna för våra skrivdon hittar ni på de motsvarande produktsidorna. En expressförsändelse på 5 dagar gäller på utvalda produkter i webbshopen allbranded.se. Detta urval varierar hela tiden. Titta helt enkelt förbi. Vi utvidgar regelmässigt vårt sortiment av expressprodukter.

Hur kan reklampennorna förpackas på ett tilltalande sätt?

I webbshopen allbranded.se hittar ni talrika modeller av pennor som levereras med en vacker förpackning. Vare sig läderetui, mapp eller presentkartong: En ädel förpackning skapar effektiv uppmärksamhet åt er profilprodukt. Placera er logga direkt på förpackningen. Då sticker det ut meddetsamma.